Arendals idrettshistorie

Arendals idrettshistorie

08.11.23 15:14 av Eirik Mykland

Hvordan få en arendalitt i godt humør? For eksempel slik: Fremfør en lun nidvise om Kristiansand i festsalen på Arendal gamle rådhus. Fyll så på med med engasjerende historiefortelling og en kaffetår med litt attåt, og du har oppskriften på en vellykket kveld!

Les mer
Historien om et jernskibsbyggeri

Historien om et jernskibsbyggeri

14.09.23 16:06 av Eirik Mykland

Det er forfriskende å ta en tur i nabolaget. Komme seg ut litt. Det var nesten sånn det føltes da Anne Tone Aanby gav oss fortellingen om Fevik Jernskibsbyggeri. Så nært, men likevel litt utenfor Arendal historielags vanlige revir. Så viste det seg at byens mektige familiedynastier var delaktige i historien.

Les mer
Byvandring på Tyholmen

Byvandring på Tyholmen

24.05.23 21:23 av Eirik Mykland

Ettermiddagssola smilte til over 75 personer som var møtt opp for å være med på historielagets vandring på Tyholmen. Turen gikk over forlengst gjenfylte kanaler, via trange smug og bratte bakker. Byen vår byr på en fantastisk historie, og vi har heldigvis mange som har kunnskaper til å fortelle den.

Les mer
Arendal - borgerskapets by?

Arendal - borgerskapets by?

16.03.23 11:02 av Eirik Mykland

Når Jens Johan Hyvik som tenåring passerte Ørnulf Christensen på veien, løftet vår tidligere ordfører på hatten og hilste høflig, selv om de ikke kjente hverandre. Det er i hvert fall slik Hyvik husker det. Bildet har fulgt ham siden; var denne gesten et uttrykk for borgerlig konservatisme i en mindre sørlandsby, eller bare en høyst naturlig handling for en vennlig og høflig ordfører?

Les mer